top of page

Saveti za kupovinu

Koji RC automobili postoje?

 

Uglavnom se pravi razlika između sledećih karakteristika:

 

Tip konstrukcije

Kod nas ćete pronaći RC automobile koji su spremni za trenutnu upotrebu. Modeli sa imenom RTR su već sastavljeni i isporučuju se sa daljinskim upravljačem, a ponekad i sa baterijom i punjačem. KIT verzije čine drugu kategoriju. Ovi kompleti dolaze u pojedinačnim delovima i sklapaju se prema uputstvima. Elektronske komponente kao što su daljinski upravljač, servo upravljač i regulator brzine tzv ESC nisu uključene u komplet i mogu se kupiti zasebno u zavisnosti od vaših želja i budžeta.

 

 

Tip vozila

Glavna razlika se pravi između RC on-road i RC off-road modela. Dok su brza i pokretna drumska vozila kao kod kuće na čvrstim površinama i asfaltiranim stazama, terenski modeli se osećaju kao kod kuće na labavim površinama. Bez obzira da li se radi o Crawler-u, Buggy-u,Truggy-u ili Monster Truck-u, ova terenska vozila se u principu mogu koristiti na bilo kojoj površini.

 

 

Razmera

Raznera vam govori koliko je veliki automobil na daljinsko upravljanje u odnosu na pravo vozilo. U našoj online prodavnici ćete naći uglavnom modele u razmeri 1:8 i 1:10, koji su verovatno dva najpopularnija modela.

 

 

Motor:

U našoj radnji nudimo vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ili elektromotorima. Prednosti vozila sa brushless ili elektromotorima bez četkica su:

jednostavno rukovanje, 

niski troškovi održavanja 

ekološka prihvatljivost.

 

 RC motori sa unutrašnjim sagorevanjem (nitro motori), s druge strane, daju nalet adrenalina kroz svoju pozadinsku buku, ali su znatno zahtevniji za rukovanje. Oba tipa vozila mogu da dostignu brzinu preko 100km/h - u zavisnosti od motora i tipa vozila.

Pre nego što se odlučite da naručite RC automobil u našoj online prodavnici, trebalo bi da razmislite koju vožnju preferirate – on road ili offroad. 

RTR model je spreman za upotrebu odmah, ali KIT verzija može doneti mnoge prednosti ako je potrebna popravka jer su koraci montaže poznati. Obe verzije se mogu modifikovati u pogledu izgleda i performansi - to je ono što razlikuje izgradnju RC modela od igračaka.  Ukoliko niste sigurni za koji model da se odlučite, naši RC eksperti  Vam stoje na raspologanju za koju god nedoumicu ili pitanje imali. 

bottom of page